Връщат камерите в движещи се автомобили

Камерите за контрол, поставени в движещи се автомобили, могат да бъдат върнати скоро.

Това намекна министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на парламентарния контрол. Той уточни, че това са бъдещи мерки, които ще бъдат прилагани, но не уточни от кога.

YouTube

Идеята за подобни камери не е нова. Първоначално страната купи такива устройства и започна да ги използва, след което обаче Законът за движение по пътищата беше променен и беше въведен текст, който задължава да има предупреждение при засичане на скоростта, което наложи демонтирането им. Сега законът отново позволява трафикът да се контролира по този начин.

Радев каза още, че голяма част от старите патрулни коли „Опел“ са с изчерпан ресурс и ще бъдат поетапно подменени. Той уточни, че не всички камери, които са поставени в тях, могат да бъдат инсталирани в новите полицейски коли „Киа“. Те най-вероятно ще бъдат стационарни, като ще бъдат поставени извън автомобилите.

Вътрешният министър допълни, че има увеличение на таксите за регистриране на мотопеди, мотори и други транспортни средства. Той опроверга информациите, че поскъпването е в пъти, като от досегашните 19 лв. скача на 28. Радев добави, че част от административните такси по Закона за движение по пътищата са обединени с други, като се образуват нови единни такси.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе