Филиал Разград към Русенски университет „Ангел Кънчев“ празнува 38 години от създаването си

Заместник-кметът Елка Неделчева бе гост на празника на Филиал Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Събитието, с което бяха отбелязани 38 години от създаването на образователната институция, започна с приветствие от директора на Филиала проф.д.н. Станка Дамянова, която заяви, че празникът е хубав, когато е споделен, затова за ръководството и екипа на Филиала е чест да посрещнат и празнуват заедно със своите гости.

YouTube

След кратката официална част празникът продължи с награждаване на студенти с отлични спортни постижения. Грамоти и предметни награди им връчиха заместник-кметът на Община Разград Елка Неделчева и директорът на дирекция в Областна администрация Орхан Бедиханов. Призьорите са част от спортния клуб във Филиала с ръководител старши преподавател Румен Ангелов. Той бе организирал в двора на учебното заведение уъркшоп по стрелба с лък.

Гостите на празника имаха възможност да се запознаят с дейността и на клуб „Наука и изкуство – ръка за ръка“ с ръководител гл.ас.д-р Илияна Николова. Участниците в него подготвят различни видове оригинални украси и рекламни материали на Филиала.

В коридорите на първи етаж на Филиала бе подредена кулинарна изложба на клуб „Сладко и солено“ от Филиала и на техните гости от подобни клубове от други учебни и социални заведения. В експозицията участваха: представители на ПГИ“Робер Шуман“-Разград, на ПГО“Станка Николица Спасо-Еленина“, клуб „Млад кулинар от ЦПЛР ЦУТНТ, от ПГХТБТ“Мария Кюри“, ПГССХВП“Ангел Кънчев“, Професионалната гимназия в Кубрат, Комплексът от центрове за настаняване от семеен тип за деца с и без увреждания и от Дома за пълнолетни с деменция. Всички майстори на кулинарното изкуство получиха грамоти, а гостите имаха възможност да дегустират приготвените от тях вкуснотии. Експозицията бе на тема „Подправките – храна и лекарство“, презентация на същата тема предшестваше откриването на изложбата, имаше и игра за разпознаване на подправки със завързани очи.

Сред официалните гости на празника бяха и заместник-ректорът на Русенския университет проф.д-р Генчо Попов и декана на Аграрно-индустриалния факултет доц.д-р инж. Калоян Стоянов.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе