Откриха детски фитнес в ДГ „Детелина“ в Разград

Кметът на Община Разград Добрин Добрев и заместник кметът по „Хуманитарни дейности“ Елка Неделчева бяха гости на откриването на Детски фитнес център в ДГ“Детелина“.

Първата открита тренировка за възпитаниците на детското заведение ръководи учителят по физкултура в ОУ“Отец Паисий“-Разград Ахмед Ахмед, който е консултирал учителките по отношение на провеждането на заниманията във фитнес центъра. Преди това децата от четвърта група „Сладури“ представиха кратка програма от стихчета и песнички, посветени на спорта. Сред тях:

YouTube

„Спортист съм аз голям

и на лост играя сам.

Мускулите ми са здрави, от желязо по-корави.

Спортисти станете, здрави и силни да растете.“

„Спортът характера изгражда,

от него истинско приятелство се ражда.

Спортът на всеки с нещо помага.

Понякога дори утеха дава.“.

Директорът на ДГ“Детелина“ Недялка Цанева обясни, че след оборудването на солна стая в началото на годината, това е следваща стъпка към създаване на здравословни навици на живот за малките възпитаници на детското заведение. Част от родителите посещават различни видове спорт и за децата е интересно да им подражават – допълни още Цанева.

Детският фитнес център е оборудван със средства от спонсори, в него има: гребен тренажор, велоергометър, пътека, комбинирани уреди, постелки за йога, гирички, въжета, обръчи и други уреди, които спомагат за подобряване физическата активност на децата. Уредите приличат на тези във фитнес залите за възрастни, но са малки и безопасни за децата. Укрепват мускулатурата, влияят на правилната стойка на тялото.

Кметът Добрин Добрев поздрави ръководството и екипа на детската градина за иновативните подходи при обучаването на малките им възпитаници, както и при  подобряване на средата, в която се обучават. Увери ги, че всяка добра идея в тази посока се подкрепя от общинската управа.

Директорът Недялка Цанева разказа и за предстоящи за реализация инициативи на екипа й. Сред тях е изпълнение на наскоро одобрен проект по Националната кампания „Чиста околна среда“ на МОСВ и ПУДООС за изграждане на занималня на открито с беседка и биоградинка.

Posted by Община Разград on Tuesday, May 28, 2024

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе