Информационни терминали в услуга на гражданите са поставени в сградите на ОДМВР-Разград

Информационни терминали за справки в системата на МВР са поставени на входовете на четирите районни полицейски управления в областта – Разград, Исперих, Кубрат и Лозница.

На тях гражданите могат да правят различни видове справки – за валидност на документи за самоличност, проверки за задължения по фиш, наказателни постановления, контрол на общоопасните средства, по направление на Пътна полиция. С новите устройства справки могат да се правят на място в почивните и празнични дни във всяко полицейско управление.

YouTube

Терминалите са доставени по проект „Подобряване на качеството и устойчивостта на политиките в сферата на сигурността“, финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България. Целта е да се улесни използването на част от административните услуги от лица, които не разполагат с достъп до Интернет или поради опасения от злоупотреби в Интернет пространството, не използват предоставените електронни административни услуги на МВР.

Освен осъществяване на заявки и справки, свързани с Портала за електронни административни услуги на МВР, устройствата дават достъп до публичната информация от „Карта на престъпността“, Портала за отворени данни и EGOV.BG

Общо 180 информационни терминала са поставени в структури на МВР в цялата страна. Те дават и безплатен Wi-Fi достъп на потребителите на административни услуги.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе