Ритуал с награждаване на младите таланти в Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград

В ЦПЛР-Център за ученическо техническо и научно творчество е традиция през Майските дни на науката и техниката учениците да участват по-активно в състезания и конкурси. Това е време за демонстрация наученото през учебната година и достойно представяне на ръководителите на клубове и школи в Центъра.

След усилена подготовка на момчетата от клуб „Конструиране и моделиране“ инж. Младен завоюваха 2 златни, 2 сребърни и един бронзов медал. Предстои им участие в Национални ученически състезания по корабомоделизъм в гр. Пазарджик.

YouTube

Под ръководството на инж. Даниела Кившанова клуб „Млад кулинар“ се представи блестящо на кулинарен маратон в РУ „Ангел Кънчев“ – Филиал Разград и в два национални конкурса. Клубове „Млад приложник“ и „Природа и фантазия“ с ръководител Росица Друмева представиха изложба, чрез която демонстрират техники и умения в разнообразни жанрове.

На първо, второ и трето място бяха класирани трима възпитаници на ст.учител Ренета Маринова в националния конкурс „Космосът е безкраен“. Високи постижения имат учениците от клуб „Репортери“ под ръководството на Иван Джебаров, от клуб „Екотуризъм“, консултирани от Милен Митев и от клуб „Техническо чертане“ – с ръководител Йордан Начев.

Заслужено място в алеята на славата имат и школите, чиито възпитаници са се представили достойно в различни етапи на олимпиади, състезания и конкурси през учебната 2023-2024 година. Успехите им се дължат на неуморните усилия, които полагат техните ръководители – ст.учител Ренета Маринова в школа „Български език и литература“, ст.учител Здравка Михнева в школа „Английски език“,

С ритуал в последния ден на месец май директорът на ЦПЛР-ЦУТНТ Цветанка Русева връчи грамоти и ваучери за ученически пособия 40 възпитаници.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе