30 животни участваха в изложба по случай 1 юни в Разградския парк

30 кучета, котки, зайче и охлюв участваха в изложбата на домашни любимци, част от Празничния детски фестивал „Шарената въртележка”, посветен на Деня на детето Първи юни. Днес е вторият ден от фестивала, предиобедните часове бяха под надслов „Забавен ден с моя домашен любимец”. Основни организатори бяха Община Разград, ЦПЛР ЦРД, Приюта за бездомни животни и скитащи кучета и Зоокът-Разград. Събитието бе открито от заместник-кмета Елка Неделчева, която пожела забавен празник на всички пораснали и непораснали деца.

YouTube

Домашните любимци бяха представени на зрителите на изложбата от своите малки стопани. Децата разказаха как се грижат за тях, с какво ги хранят и как си играят заедно. Накрая всички получиха подаръци – храна за животните, осигурена от спонсорите на събитието – Профивет д-р Ганчев и „Вива вет”, заедно с грамотите за участие на малките стопани ги връчи заместник-кметът Зорница Евгениева. За децата имаше сладоледи, предоставени на Община Разград от русенската фирма „Кенди Ленд 2015”ЕООД. Сладоледи има и за останалите участници в празничния фестивал, дарението е от 1000 сладоледа и 300 близалки.

В празничната програма със свои изпълнения участваха малки певци от Школа „Енджой мюзик”.

Успешно бе и съпътстващото събитие – акцията на Приюта за кучета „Осинови приятел”. Две кучета от тези, които бяха доведени за събитието в парка, бяха осиновени още там, а едното дори участва в изложбата вече като домашен любимец. Много деца, които си нямат домашен любимец, имаха възможност да погалят или разходят обитатели на Приюта.

Интерес предизвика и демонстрацията на обучено куче. Белгийската овчарка Фикса и нейният собственик Димитър Неделчев представиха какво са научили заедно. И за този домашен любимец освен аплодисментите имаше и материална награда – чувал с храна за кучета.

Празничният детски фестивал „Шарената въртележка”, който се организира от Община Разград и ЦПЛР Център за работа с деца, продължава през целия ден. На символични цени са атракционите по алеите в парка, сред които е и символът на празника шарена въртележка, има щандове за понички, захарен памук и други вкуснотии.

В 15,00 ч. децата ще могат да се включат в работилничка „Забавно люто с академия „1, 2, 3 старт”, а в 15,30 ч. започва второто отложено събитие от „Дни на Европа” – конкурс за рисунката на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа”. Участниците в конкурса ще бъдат разпределени в три възрастови групи – до 7 години, 1-4 клас и 5-7 клас. 30 минути преди началото на събитието ръководителите на групи от училища и школи трябва да представят списъци по образец с имената на участниците, а индивидуалните участници се записват на място при организаторите от ОИЦ. Наградите за победителите са пособия за рисуване, те ще бъдат обявени и връчени в 16,30 ч. Всички участници ще получат брандирани тениски или шапки.

В 17,00 ч. на сцена Ронда започва церемонията по обявяване на Годишните награди на ЦПЛР Център за работа с деца и концерт на възпитаници на ЦРД.

Част от фестивала е и благотворителен базар под надслов „Купи играчка, дари надежда”, средствата от който ще се използват за лечение на двама наши съграждани Ангел Героев и Пламен Кулов.

Posted by Община Разград on Saturday, June 1, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе