Откриха изложба на потребител на Защитено жилище в Просторно

Заместник-кметът на Община Разград Елка Неделчева откри днес творческата изложба на Андрей Коев – потребител от Комплекса за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания в село Просторно.

YouTube

Картините са подредени във фоайето на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ и могат да бъдат разгледани и откупени през следващия един месец.

 

Авторът Андрей Коев е на 51 години, използва услугата „защитено жилище“ в Комплекса в Просторно от 2015 г., преди това е бил в социални услуги в Лознишко. Рисува на разнообразни теми предимно с пастели и флумастри, в творбите му преобладават ярки цветове, хората са усмихнати и празнуват живота.

Заместник-кметът Елка Неделчева разказа, че силно се е впечатлила от творбите му още при първото си посещение в Комплекса в Просторно. „Картините са цветни, изпълнени с доброта и настроение, зареждат позитивно. Позволяват на зрителите да почерпим от добротата на Андрей, от колоритния му вътрешен свят.“ – каза г-жа Неделчева. Тя подари на самобитния художник скицник и материали за рисуване. Пое ангажимент да потърси възможност професионален художник да се му даде съвети за подобряване на техниките и методите на рисуване. Пожела му още много изложби. Заместник-кметът поздрави и ръководството и служителите в Комплекса за това, че подкрепят талантите на потребителите. Оказа се, че в социалната услуга има още една художничка – Даринка.

Г-жа Неделчева благодари и на ръководството на Регионалната библиотека за това, че е предоставена изложбена площ за творбите на Андрей Коев, както и за тематичното подреждане на картините. Част от тях са посветени на Великден, има със сватбени мотиви, рисунки на деца, с мотиви от приказки и други.

Заместник-кметът Елка Неделчева сподели, че кметът Добрин Добрев е приветствал идеята в Разград да се организира проява на хората от социалните услуги, които имат талант в изобразителното и приложните изкуства и вече се обмислят възможности.

Художникът получи поздравления от директора на Комплекса за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания в село Просторно Данаила Шишева, както и от  останалите потребители на услугата и от представители на други социални услуги в общината.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе