Десислава Иванова от Разград с бронзов медал от престижен турнир

От 31 до 02 юни се проведе МТ „Димитру Пирволеско“ до 20 години в Румъния, Букурещ. Надпреварата е от календара на Световната федерация по борба и участва само националните отбор от целия свят. Турнирът е последна контрола за националните отбори и техните състезатели преди да започнат континенталните първенства по цял свят.

Българският национален отбор на чело с треньор петкратната световна шампионка  Станка Златева гласува доверие в категория до 59 килограма на Десислава Иванова, която е титуляр в тази възраст състезателка на СК по Борба „Лютфи Ахмедов“ и ученичка в Спортно училище гр. Разград.

YouTube

В компания от 12 участнички в категория до 59 кг. сред които имаше европейски и азиатски шампионки и медалистки, като водещи от Полша, Украйна, Унгария, Казахстан, Молдова и др. Десислава Иванова записа победа с туш в четвъртфиналите над противничката от Италия, но на полуфинала след като водеше малшанс реши срещата и отстъпи на Украинската шампионка,  в схватката за бронзовия медал отново победи с туш състезателката от Полша.

Младата боркиня от Лудогорието даде голяма заявка за медал а даже и злато от Европейското първенство до 20 години, който ще се проведе на 01-07.07.2024г. Нови Сад, Сърбия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе