До 26 юни се приемат заявки за участие в конкурса „Да на красотата“

Снимка: Данче Бозаджиева

До 26 юни се приемат заявки за участие в конкурса „Да на красотата“, който се организира от Община Разград и Федерацията на жените. Тази година се провежда 14-тото издание на красивото цветно събитие. Неговата цел е да се стимулират жителите на Община Разград да покажат своите умения по аранжиране на домовете и градините си, да се насърчат да допринасят за красивия облик на града ни и на останалите населени места в общината.

И тази година конкурсът ще се проведе в няколко раздела: за най-красиво подредени с цветя балкони, дворове, междублокови пространства, градини в учреждения, училища, детски градини, заведения за хранене, затворени жилищни комплекси и др.

YouTube

Над 80 любители на цветната красотата се включиха в последното издание на конкурса през 2023 г. Сред тях имаше и жители на селата: Гецово, Островче, Раковски, Просторно, Киченица, Балкански и Ясеновец.

Тази година също ще има награди не само за жителите на областния град, а и за живеещите в селата от община Разград, чиито кметове проявят желание населеното място да участва.

Желаещите да участват в конкурса „Да на красотата 2024“ трябва да попълнят кратк формуляр и да го изпратят до 26 юни по електронната поща на [email protected]  или на [email protected]. За връзка с организаторите можете да се използва и телефон 0887746794 (Ваня Желева от Федерация на жените). В периода 1-10.07.2024 комисия от Община Разград и Федерация на жените – Разград ще посети обектите след уточняване по телефона. Отличените обекти ще получат награди на тържествения благотворителен концерт по случай Дeня на християнското семейство 21 ноември, който традиционно организира Федерация на жените – Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе