Фатме Шабан с ново признание от Международен турнир в южна България

На 22 юни се проведе Международен турнир по борба в памет на Олимпийския и световен шампион „Еньо Вълчев и Димитър Чифудов“ в гр. Тополовград. В надпреварата взеха над 185 участници във всички възрасти включително  мъже и жени с най- добрите борци от Гърция и Турция.

Фатме Шабан бе единствен състезател от Лудогорието. Знаем че е тя е титуляр в категория до 59 кг,  въпреки леките си килограми участва в категория до 65 кг. След 3 победи над съпернички от Хасково и Гърция  а на финала, където беше и най-интригуващата среща на първенството с двукратна бронзова медалистка от Европа и света представителката на Турция  Мелда Дернекчи. След размяна на точки по време на схватката  Фатме Шабан надви с туш своята съперничка с което стана най-добрия състезател на турнира на Южна България и заслужено сложи на кръста си пояса на първенството .

YouTube

Лудогорието имаше и двама представители съдии на този международен форум. Кенан Ашим от Русе и Кемал Софта от Глоджево. Което показва, че след Дениз Хамид от Разград, който вече е и международен съдия, в бъдеще освен борците си Лудогорието е неизменна част от  Българската борба с професионализма на съдиите си.

Първенството бе организирано от  Внука на Димитър Чифудов и племенник на Олимпийския и световен шампион Еньо Вълчев. г-н Димитър Чифудов , който е съдия олимпийска категория по борба и плажна борба даде отлична оценка за Лудогорската борба и развитието в бъдеще пред старши треньора на СК по борба „Лютфи Ахмедов“ Дениз Хамид, и пожела да се работи все така неуморно за да се вдига с гордост трибагреника на по-големи изяви.

Най-интригуващи първенства пред Лудогорската борба предстоят идната седмица, където на 28 юни в гр. Несебър с. Равда ще се проведе 1ви републиканско по плажна борба, където и състезатели и съдии ще се явяват за титулярни места и категории. Плажната борба навлиза все повече в целия свят и се очаква да бъде следващ спорт в новите Олимпийски Игри след Рим 2024, 1во при младежи, в последствие  официално в международни олимпийски игри.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе