Десет изсъхнали смърча ще бъдат премахнати до края на седмицата от градинката до Часовниковата кула

Работници в Общинско предприятие „Паркстрой“ ще премахнат до края на седмицата 10 изсъхнали иглолистни дървета от градинката до Часовниковата кула. Разрешението за тази дейност е издадено във основа на извършен оглед на площад „Независимост“ и санитарна експертиза от дирекция „Екология, ред и сигурност“ в Община Разград.

Подготовката за премахване на изсъхналите смърчове започна днес с демонтиране на съоръженията, които се използват за коледната и новогодишната украса, и обезопасяване на останалите дървета, храсти и цветни фигури в градинката.

YouTube

В сряда, четвъртък и петък централният периметър на градинката ще бъде затворен за преминаване на пешеходци и ще е ограден с лента, като се апелира към гражданите с оглед своята безопасност да не преминават в оградения участък. Изсъхналите дървета ще се секат на малки секции до четвъртия метър на ствола.

Компенсаторно залесяване ще бъде извършено в Северен Градски парк, в самата градинка още с реализацията на проекта „Създаване на зелена и достъпна градска среда в централна градска част на град Разград“ през 2015 г. бяха засадени над 10 широколистни дървета с оглед осигуряване на по-плътна сянка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе