Областният управител благодари на всички участвали в потушаването на пожара в Побит камък

Благодарности за бързата реакция на полиция и пожарна отправи днес Областният управител Севджан Съдкъев на среща с институциите, по повод пожар, възникнал на 14 юли в село Побит камък, който бе успешно овладян.

Съдкъев се обърна с думи на признателност към ръководството на Областна Дирекция МВР в Разград, както и към всички служители на РДПБЗН Разград, които са се справили успешно с пожара за адекватна реакция. Те от своя страна благодариха на жителите на Дянково и Побит камък, които също са гасили пожара редом с тях.

YouTube

В срещата участва зам.-директора на ОДМВР комисар Иван Игнатов, както и главен инспектор Светломир Димитров от РД ПБЗН. Жителите на Дянково и жители на с. Побит камък са действали отлично след сигнала за пожар, стана ясно от комисар Игнатов. Те са предоставили водоноски и трактори и са помагали в гасенето на пожара. Хората, които доброволно се включиха с бърза и адекватна реакция трябва да служат за пример, каза комисар Игнатов.

Представителите на институциите се обърнаха с апел към земеделските производители, да се направят просеки. Пренебрегвани са местата, без видимост – които граничат с гори.

Има необходимост доброволци, да остават да наблюдават вече гасеното огнище на пожар, тъй като до няколко часа то остава опасно, а служителите на ПБЗН трябва да могат в същото време да реагират на други сигнали. По тази причина ще бъдат изпратени писма до общинските власти, за да се прегледат доброволните сформирования.

Областният управител се ангажира да бъде събрана информацията със собствениците на водоноски в област Разград и списъкът да бъде предоставен на ръководството на МВР.

В срещата участва и представителя на ЕРП – Север Венцислав Илиев, който коментира, че няма техническа повреда по електроразпределителната мрежа, в близост до вчерашния пожар. Дори при високи температури мрежата не може да създаде риск, тъй като защитите на електропроводите са много чувствителни.

Със заповед на Областния управител ще бъде свикана междуведомствена комисия, с участието на ЕРП – Север, за да се огледат нерегламентираните сметища, които са пожароопасни, за едно такова сигнализира г-н Илиев – под пътя за Вятово.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе