Млади състезатели от Кубрат покориха Национално състезание за млади доброволци

Кметът на община Кубрат, Алкин Неби, връчи отличия на младите състезатели от града, участвали в Националното състезание за млади доброволци в Разград. Отборът от Кубрат постигна почетното второ място с разлика от само две секунди за време от първенците. Това бе третото издание на състезанието за ученици на възраст 16-18 години, което се организира от Националната асоциация на доброволците в Република България и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

YouTube

Днес бъдещите пожарникари от СУ „Христо Ботев“ – Кубрат, водени от заместник-директора Венко Божанов, се срещнаха със заместник-кметовете Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, както и със завеждащия отдел „ПКСДТО“ Здравко Вутов.

По време на разговорите с общинското ръководство бяха обсъдени сериозни теми, включително тежката ситуация с пожарите в страната. Кметът Неби призова за повече отговорност от страна на обществото и институциите, акцентирайки върху необходимостта от гъвкавост и сътрудничество. От своя страна екипът на кметът Неби благодари на младите състезатели за впечатляващия успех и заяви, че Общината е готова да съдейства при тренировките на състезателите, които следващия път трябва да извоюват първото място.

Заместник-директорът Венко Божанов сподели, че състезанието е преминало в три дисциплини – издърпване на гума с въже, поставяне на шланг за бързина, построяване на смесена водопроводна шлангова линия и щафетно построяване на дига. В оспорваната надпревара първо място спечели отборът от Кюстендил с комплексен сбор точки 176. На второ място се класират доброволците от Кубрат, които събраха 164 точки.

Алкин Неби допълни също, че Общината разполага и със своя техника, с която не веднъж са съдействали на пожарните екипи в Кубрат. В заключение, градоначалникът отправи призив към младите доброволци да се стремят към усъвършенстване и да израстват като бъдещи лидери в борбата срещу бедствията.

Успехът на младите доброволци от Кубрат е доказателство за тяхната отдаденост и упоритост. Те показаха, че с екипен дух и усилена работа могат да постигнат големи неща. Техният пример е вдъхновение за всички млади хора в общината и цялата страна, показвайки, че бъдещето на България е в сигурни ръце.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе