За осма година стартира Международният младежки футболен турнир „VIVACOM CUP”

В началото на следващата седмица футболните страсти ще се нагорещят с откриването на осмото поредно издание на Международния младежки футболен турнир „VIVACOM CUP”. Вторник, сряда и четвъртък ще предложат интересни сблъсъци на терените в комплекс „Гнездо на орли“ в Разград.

Тази година участие във футболната проява ще вземат „орлетата“ на Лудогорец, родени през 2010 година, и чуждестранните гости, съответно шампиони на Румъния, Молдова и Киев. В младежкия турнир ще участват Зимбру Кишинев, клубът от румънската столица Букурещ ФКСБ и Динамо Киев. Те ще се изправят едни срещу други в преки двубои с полувремена от по 35 минути.

YouTube

Официалният старт на международната спортна проява „VIVACOM CUP 2024” ще бъде даден във вторник, 23 юли, от 8.50 часа. Само 10 минути по-късно ще прозвучи и първият съдийски сигнал за начало на първата среща, в която сили и майсторство ще премерят играчите на Лудогорец и Зимбру Кишинев. От 10.45 часа ще се проведе вторият мач между румънския клуб от Букурещ ФКСБ и Динамо Киев. Домакините са предвидили и културна програма за своите гости, които ще се запознаят с традициите на киселото мляко, с което е известно Лудогорието. В края на първия турнирен ден младите футболисти ще имат възможността да се докоснат до пъстрата палитра, която разгръщат гостите от пет континента по време на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествените занаяти в Разград.

В сряда футболният турнир продължава със срещите между Лудогорец и ФКСБ, както и между Зимбру Кишинев и Динамо Киев. Първата съдийска свирка ще огласи „Гнездо на орли“ в 9 часа, а вторият мач е с начало в 10.45 часа. Вечерта ще бъде организирано посещение на офицалния стадион на разградския тим – „Хювефарма Арена“, където представителният тим на Лудогорец ще се изправи срещу Динамо Минск във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

В заключителните мачове, които ще се изиграят в четвъртък, един срещу на терена ще излязат Лудогорец и Динамо Киев и ФКСБ срещу Зимбру Кишинев. Началото на мачовете е в 9.30 часа.

Тържественото награждаване на победителите ще се състои в 12 часа в четвъртък. При равен брой точки след всички изиграни срещи, ще се взимат под внимание резултатът от прекия двубой между отборите с равни точки, по-добрата голова разлика и по-големия брой отбелязани голове.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе