Стартира почистването и оформянето на интензивно ползваните пешеходни зони в Разград (СНИМКИ)

Работници от Общинско предприятие „Паркстрой“ започнаха почистване и оформяне на рѐгулата и градинските ивици в интензивно ползваните пешеходни зони в кварталите на Разград – районите между бордюрите и плочките на тротоарите. От началото на седмицата се оформят храстите, което е свързано и с подобряване безопасността на движението чрез осигуряване на добра видимост за водачи и пешеходци, почистват  се натрупаните наноси, а където е необходимо, се извършва косене.

YouTube

Тези дейности вече са извършени в жк „Абритус“, днес работят в жк „Васил Левски“, както и пред спортна зала „Лудогорец“, ще продължат в жк „Освобождение“, жк „Лудогорие“, край Пощата, по ул. „Дунав“, блоковете ЕПЖБ и „Млади семейства“ 1 и 2.

Ангажирани с тези дейности са шестима работници, които са част от 12-те косачи, които косят зелените площи през пролетно-летния сезон. През настоящата година те са косили 7 пъти в централната градска част, в останалите райони интензитетът на косене е по-малък, като за пръв път с оглед метеорологичната обстановка се е наложило в Градския парк да се коси 3 пъти при 2 пъти предходни години.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе