Заради подмяната на водопроводите в Доброшката махала в сряда и четвъртък ще бъдат затворени две кръстовища

Във връзка с дейностите по проекта „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград – Етап 1“ в сряда и четвъртък ще бъдат  затворени за движение два различни участъка от ул. „Александър Стамболийски“.

На 14 август от 8,00 до 17,30 ч. ще е затворено кръстовището на ул. „Ал.Стамболийски“ с ул. „Енос“. Там ще се извърши пресичане на улицата заради изграждането на новия водопровод. Възможностите за обходни маршрути са улиците: „Кукуш“, „Ивайло“ и „Мадара“.

YouTube

Същите дейности ще се извършат на следващия ден, 15 август, на кръстовището на ул. „Ал. Стамболийски“ с ул. Мадара“. Временната забрана за движение ще бъде въведена от 8,00 до 17,00 ч., в този период обходните маршрути ще ска през улиците „Преспа“ и „Кукуш“.

И в двата дни фирмата, която работи по проекта –  ДЗЗД“СКС-06“ – ще постави сигнализация в съответните участъци, която да предупреждава водачите за временната забрана за движение.

Припомняме, че през тази седмица – 12-18 август – по проекта се извършват изкопни работи по две улици: ул. „Илинденско въстание“ – участъка от ул. „Добровска” до ул. „Ал.Стамболийски”, както и ул. „Добровска”.

В този период работниците от фирмата-изпълнител ДЗЗД“СКС-06“ извършват и превключването на сградните водопроводни отклонения към новия водопровод на улиците: „Енос“, „Полк. Марков“, „Скопие”, „Дъбрава“, „Плиска“, „Ахелой“ и „Абоба”.

В тези райони ще има временни прекъсвания на водоподаването.

Община Разград се извинява на гражданите за временните неудобства във връзка с ремонта.

Етап 1 е най-големият от петте етапа по проекта „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“, включа подмяна на 5473 метра водопроводи, касае захранването на 370 имота в района. В Доброшката махала водопроводите не бяха подменяни от повече от 50 години и загубите на вода надминаваха 70%.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе