Намериха голямо количество наркотици в колата на 30-годишния софиянец, причинил тежката катасртофа край Цар Калоян вчера

Наркотици са открити в колата на 30-годишния софиянец, причинил тежката катастрофа до град Цар Калоян. Сигналът за пътно-транспортното произшествие в района на рибарниците до главен път Е-70 е получен в 16.51 часа на 20 август.

ОБНОВЕНА: Тежка катастрофа със загинал в района на рибарниците след Цар Калоян (СНИМКИ)

YouTube

На прав пътен участък, непосредствено до град Цар Калоян, водачът на лек автомобил „Форд Фокус“, пътуващ от Русе към Разград, губи контрол над колата, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в товарен „Форд Транзит Куриер“, шофиран от 54-годишен мъж с постоянен адрес в град Русе. На място загива водачът на товарния автомобил.

Виновният шофьор е откаран в МБАЛ-Разград с разкъсно-контузна рана на главата и лявото коляно. Пробите му за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни.

В хода на огледа на местопроизшествието до „Форд Фокуса“ е намерена кожена чанта, тип несесер, в която са открити 14,70 грама марихуана, 5,70 грама амфетамин, 18,40 грама синтетичен канабиноид, 2 кръгли зелени таблетки опиат, гриндер, електронна везна и пет стъклени шишета, чието съдържание реагира на синтетичен канабиноид.

По случая се води досъдебно производство по чл.343, ал.1, Б във връзка с чл.342, ал.1 от НК.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе