Разград ще бъде домакин на състезание по колоездене на 14 септември (ВИДЕО)

Кметът Добрин Добрев връчи парична награда на шампиона по колоездене Мирослав Минчев

Шампионът по колоездене Мирослав Минчев покани разградчани на състезание на 14 септември, след като получи от Кмета на Община Разград Добрин Добрев парична премия за високи спортни резултати.

YouTube

Сумата от 1200 лева се връчва по реда на чл.2, т.5,  глава Втора, раздел I от  Наредба №25 за условията и реда за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристическите дружества на територията на община Разград. Всяка година се предвижда финансов  резерв за подобни постижения, за тази година това е първото предложение, направено е от Спортен клуб по колоездене „Спринт“. То бе одобрено от общинските съветници от Постоянната комисия по младежта и спорта.

Паричната премия Мирослав Минчев получава за призовото първо място на 1000 метра на международно състезание на писта за мъже „София трак“, което се проведе в края на юни в София с участието на състезатели от България, Грузия, Сърбия и Литва. Освен това призово място Мирослав Минчев като състезател и треньор в Спортен клуб по колоездене „Спринт“ спомага и за отличното представяне на клуба в отборните надпревари на проведения на 10.03.2024г. в гр. Пловдив Държавен отборен шампионат за мъже. Има принос и за развиване на детско-юношеския спорт в Разград.

Мирослав Минчев е дългогодишен състезател по колоездене и многократен републикански първенец, поставил няколко рекорда в различни колоездачни дисциплини. Той е един от малкото състезатели от спортните клубове в гр. Разград, който успешно се състезава в елитни държавни и международни състезания за мъже, включени в Държавния и Международния спортен календар – припомни Кметът Добрин Добрев.

Състезателят нееднократно е получавал финансово възнаграждение за постигнатите високи спортни резултати през годините.  С постиженията и успехите си Мирослав Минчев е пример за бъдещите състезатели по колоездене и за развитието на спорта на територията на Община Разград. Кметът благодари на шампиона по колоездене за енергията, хъса и упоритостта, които влага, за да печели състезания и да изгражда бъдещи шампиони. Г-н Добрев пожела и на Мирослав Минчев, и на председателя на УС на СКК“Спринт“ Мирослав Денев най-вече да са здрави и да получават удовлетворение и като треньори.

Двамата поканиха градоначалника и разградчани, които харесват спорта колоездене, на предстоящо състезание – Купа „Разград“ за мъже и за юноши до 19 години на 14 септември, следващата събота, на Градския колодрум. Състезанието се провежда в памет на дългогодишния треньор Денчо Денев. Мирослав Минчев заяви, че е научил много от Денчо Денев, той го е изградил като състезател. Припомни, че миналата година съчетано с държавния шампионат за юноши младша възраст бе проведено първото издание на купа „Денчо Денев“. Състезанието е включено в календара на Българската федерация по колоездене, включва 4 дисциплини – две спринтови и 2 за издържливост. Заявки за участие са дали 10 български отбора, които традиционно участват в пистови и шосейни състезания. При мъжете СКК“Спринт“ ще участва с отбор от шестима и ще се бори за победата във всички дисциплини, а при юношите Георги Радославов е фаворит във всички дисциплини, в които ще участва. Организаторите се надяват състезанието да стане традиционно, да се възвърне доброто му име от предишни години, ще се стремят да привлекат за участие в следващото издание и състезатели от Румъния, Гърция и Турция.

Колодрумът е във вид, в който може да посрещне състезателите, благодарим на Община Разград за подкрепата, която получаваме и за това, че се отзоваха на нашите амбиции да организираме подобно състезание – заявиха Мирослав Минчев и Мирослав Денев. Община Разград подкрепя и финансово, и организационно събитието. При срещата си с Кмета Добрин Добрев двамата колоездачи запитаха дали е възможно да се осигурят шатри за 10-те отбора и за съдиите, тъй като при други състезания се налага да стоят по цял ден на слънце. Кметът Добрин Добрев ги увери, че служители на общинските предприятия ще изградят шатрите, необходими за състезанието.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе