Щастливо лятно училище в ОУ „Иван С. Тургенев”

От 26 август до 30 август “Щастливо лятно училище” отвори врати и се изпълни с весел глъч и радостни и нетърпеливи дечица, които през учебната 2024/2025 година ще бъдат в 1. клас в ОУ „Ив. С. Тургенев”. Заниманията се провеждаха от класните ръководители на 1. клас – г-жа Маринова и г-жа Спасова и учителите в ЦОУД – г-жа Исуфова и г-жа Мехмедова. Прекрачвайки прага на лятното училище, децата  се потопиха в света на приказките – първият ден от Щастливото лятно училище и началото на пътешествие безкрай в необятния свят на науката. Припомниха си любими детски приказки, направиха диафилм и драматизация на приказката „Дядо и ряпа”, работейки по екипи. Нямаше време за скука, защото трябваше да откриват буквите на агънцето, на гъбката, на зайчето, работейки с един компютър и много мишки.

Втория ден  пътешествието продължи  в света на математиката. Броиха до 10 в прав и обратен ред, свързваха цифрите на числата от 1 до 10, получиха едни красиви патенца и охлювчета, които оцветиха  с много старание и оригиналност.

YouTube

Не по-малко интересни и заинтригуващи бяха и останалите дни в лятното училище. Децата влязоха в ролята на малки еколози и засадиха цветя в саксии, с които обогатиха интериора в класните стаи и те станаха още по-пъстри и красива, а децата обещаха да се грижат за тях през учебната година. Бяха и малки диетолози. Припомниха си наученото от детската градина за здравословното хранене и си направиха вкусотийки в чинийки, които похапнаха сладко-сладко.

Последният ден от лятното училище учителките им задаваха гатанки, с отговорите на които си припомниха  професиите и споделиха какви мечтаят да станат, когато пораснат. Изработиха ракети и си спретнаха състезание за най-далечен полет на ракета в красивия и необятен  Космос. Интересното и заинтригуващо децата в Щастливото лятно училище беше това, че всеки ден завършваше с опит. Децата очакваха с нескрито любопитство какъв опит ще правят в края на деня. Под ръководството на учителките от ЦОУД, правиха лава в буркан, пречистваха вода, надуваха балон с помощта на оцет и сода.

Всички получиха Похвалки за активно участие и старание в Щастливото лятно училище и Щастлив билет за Пътешествие в страната на знанието за отпътуване на 16 септември 2024 г. Разделиха се с нежелание с училището и учителите, но с радостната мисъл, че най-интересното започва само след две седмици.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе