Обновиха част от зоокъта в Разград (СНИМКИ)

След ремонтни дейности, извършени в „Зоокът-Разград“, са подобрени условията за отглеждане на част от обитателите му – установи при оглед на извършената работа ресорният заместник-кмет на Община Разград Зорница Евгениева.

YouTube

Заедно с началника на отдел „Общинска икономика“ в Община Разград д-р Михаил Балтаджиев тя разгледа подобренията в зоните, където се отглеждат понитата, птиците нанду, козирозите, виетнамските прасета, елените лопатари и ламите. При всички са подменени покривите на закритите помещения и козирките на навесите, които обитават през по-студените сезони. За понитата и за лопатарите са изградени нови комбинирани хранилки с по две зони – обясни ръководител направление „Зоокът“ Ивелин Неделчев. Изградени са и пясъчници за понитата и за птиците нанду, в които те си правят пясъчни бани.

По-голямата част от ремонтните работи е приключила, остава само поставяне на козирка на помещението на ламите. Предстои и обновяване на съоръженията за игра в клетката на лъвовете.

Дейностите са част от поетапното обновяване на помещенията на обитателите на зоокъта, в предходни периоди бяха изградени нови волиери за птиците, които се преобладаващ вид сред обитателите на зоокъта, както и помещения на маймуните, а преди това и на лъвовете.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе