Какво е хостинг и какви са видовете хостинг услуги?

Какво е хостинг и защо ни е нужен повече от всякога за нашия бизнес? Нека да разберем повече за това от MAX1.BG – компания за хостинг и облачни услуги с топ позиции в страната.

Накратко за MAX1

YouTube

MAX1.BG започва своята дейност през 2019 година с ясната мисия да предоставя висококачествени хостинг услуги, а в центъра на нещата – са техните клиенти.

„Доволният клиент е в основата на нашия успех и това ще продължи да бъде ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ в работата ни“, споделят Дамян Енчев и Ивелин Тодоров, собственици на Max1.

Пет години по-късно MAX1.BG може да се похвали с множество клиенти от различни индустрии и сектори, което подчертава гъвкавостта и способността на компанията да отговори на различни нужди и изисквания. От малки стартиращи предприятия до големи корпорации, всички те намират в MAX1.BG надежден партньор.

Та, какво е хостинг?

Хостингът е услуга, която прави възможно съществуването на уебсайтове в интернет. Когато създадете уебсайт, файловете, които го изграждат – изображения, видеа, CSS, скриптове и други ресурси – трябва да бъдат съхранени на сървър, за да могат потребителите да имат достъп до тях от всяко място по света.

Хостингът осигурява непрекъснато свързване към интернет за да гарантират, че уебсайтът или друг вид софтуер е постоянно достъпен за посетителите.

Компании като MAX1, които предлагат хостинг услуги, разполагат с мощни сървъри, разположени в центрове за данни. Една от най-важните функции на хостинга е да осигури непрекъсната работа на сайта, като минимизира времето, в което сайта не е достъпен (downtime) и същевременно гарантира бързо зареждане на страниците, независимо от натоварването на сървъра.

Какви са видовете хостинг услуги?

Споделен хостинг е най-разпространеният вид хостинг, при който множество уебсайтове използват един и същ сървър и неговите ресурси като процесор, памет и дисково пространство. Той е икономически изгоден и подходящ за малки сайтове с по-нисък трафик. Недостатък е, че сайтовете могат да бъдат засегнати от натоварването на други клиенти на същия сървър, което може да доведе до по-бавно зареждане или временно изключване на някои сайтове.

WordPress хостинг услугите са вид споделен хостинг, но са специално предназначени за сайтове изградени на популярната платформа – WordPress. Последните данни сочат, че над 70% от всички сайтове в мрежата използват именно WordPress за създаване на уебсайтове. Предимството им е, че са лесни както за изграждане, така и за управление и поддръжка. WordPress хостингът пък предоставя специални инструменти, за работа на такъв тип сайтове като WP Toolkit, който се предлага заедно с известния контролен панел за хостинг услуги – cPanel. Всички планове за Споделен хостинг и WordPress хостинг на MAX1 включват cPanel като панел за управление на хостинг услугата.

За по-големи и по-натоварени уебсайтове често се използват виртуални частни сървъри (VPS). Този вид хостинг също използва споделен физически сървър, но за разлика от споделения хостинг, всеки уебсайт разполага с определена част от ресурсите на сървъра, които са отделени специално за него. Това означава, че поведението на другите сайтове не влияят на Вашия уебсайт.

Имейл хостингът е услуга, която предоставя платформа за създаване и управление на професионални имейл акаунти с персонализиран домейн имена. За разлика от безплатните имейл услуги, имейл хостингът предлага по-високо ниво на сигурност, надеждност и гъвкавост, което е от особена важност за бизнеса. Основните предимства на имейл хостинга са по-голямо пространство за съхранение, възможност за архивиране на имейли, защита от спам и вируси, както и техническа поддръжка.

Гейминг хостингът е специализирана услуга, предназначена за хостване на онлайн игри. Той предоставя на потребителите възможността да създават и управляват свои собствени сървъри за мултиплейър игри, като Minecraft, Counter-Strike или World of Warcraft, с пълен контрол върху настройките и модификациите.

Наетите сървъри представляват услуга, при която цял физически сървър се отдава под наем на един потребител или организация. Този потребител получава пълен контрол върху хардуера и софтуера на сървъра. За разлика от споделения хостинг и виртуалните частни сървъри, при наетите сървъри ресурсите не се споделят с други клиенти, потребителите могат да конфигурират сървъра според нуждите си, да инсталират специфичен софтуер и да оптимизират системата за конкретни задачи.

Други видове хостинг услугите може да намерите на сайта на MAX1.

Предимства на хостинг услугите от MAX1

Услугите на MAX1 се отличават от тези на конкуренцията с това, че нямат ограничения. Например броя на файловете е неограничен, както и използваното процесорно време, и големината на базите данни. Всички услуги на MAX1 предлагат архивиране на три отделни носителя, включително на отдалечена локация от центъра за данни, което осигурява допълнително ниво на надеждност. Всички архиви са налични до 7 дни назад, а поддръжката която предлага хостинг компанията е 24/7 за всички свои услуги.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе