Капанският ансамбъл подготвя изцяло обновена програма за Коледния концерт

Артистите от Капанския ансамбъл и приятелите им от паралелките в Средното училище по хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ – Варна проведоха тридневни съвместни репетиции в залите на Общинския културен център в Разград – част от подготовката на обновената програма на ансамбъла, която те заедно ще представят на Коледния концерт на 19 декември.

„Постановката на проекта „Еркечки игри“ е на хореографа доц. Георги Гаров – преподавател в ЮЗУ „ Неофит Рилски” – Благоевград. Ансамбловото произведение е създадено специално за Капанския ансамбъл и Академичния танцов театър на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ с ръководител доц. д-р Ивайло Иванов, част от който са и талантите от училище „Константин Преславски“ с ръководител Дилян Галев. В 22-минутната композиция от три части участват общо 60 артисти: танцьори, хор и оркестър, а само танцьорите са 32-ма /16 на 16 мъже и жени/ и малко момиче“, разказва директорът на Капанския ансамбъл Светослав Стойчев.

YouTube

Почитателите на фолклорното изкуство от Разград и гостите на столицата на Лудогорието ще видят за пръв път „Еркечки игри“ на Коледния концерт на Капанския ансамбъл на 19 декември в залата на Общинския културен център. В 80-минутната програма своята премиера ще има и „Тракийски танц“ на хореографа Асен Павлов – ръководител на Ансамбъл „Чинари“ и преподавател в Националното училище за танцово изкуство в София.

Отсега е ясно, че концертът ще бъде представен на 21февруариг 2025 г. във Фестивалния и конгресен център в морската столица Варна и още четири големи града в страната до края на месец май идната година, с перспектива да прерасне в национално турне през лятото.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе