Връчиха дипломите на част от Випуск 2024 на Филиал Разград

Кметът на Община Разград Добрин Добрев бе гост на Тържествената промоция на Випуск 2024 на Филиал Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев“. Той поздрави завършващите висшето си образование и връчи дипломите на бакалаврите от специалност „Биотехнологии“.

В приветствието си Кметът Добрин Добрев заяви, че „за местната общност това учебно заведение значи много, тъй като нарежда Разград сред градовете в България с академична общност.“. „Радвам се, че има и магистърски програми, че има съвременни адекватни специалности, които могат да се изучават в нашия град и които да захранват местната промишленост и бизнес с квалифицирани кадри. Самият факт, че немалка част от местния бизнес присъства тук на тази промоция говори много за връзките на филиала с местния бизнес и производство и за качеството на учебния процес тук. Това може само да радва местната власт и местната общност.“ – каза още Кметът Добрин Добрев. На завършващите студенти той пожела попътен вятър в професионалната реализация, да са много здрави и успешни и да намират удовлетвореност в работата си в нашия град.

YouTube

56 бакалаври и магистри завършват през тази година Филиал Разград. Официални гости на дипломирането им бяха и: заместник областният управител Надя Йорданова, доц. д-р Калоян Стоянов – декан и доц. д-р Тодор Деликостов зам.-декан на Аграрно-индустриалния факултет на Русенския университет, Мая Иванова от „Антибиотик“АД, ръководител Човешки ресурси от „Балканфарма“АД и Сениха Хасан от  Амета Холдинг АД.

Випускниците бяха поздравени от директора на Филиала проф. д.н. Станка Дамянова, която им пожела да приложат знанията си, за да бъдат удовлетворени и с добра реализация.

По традиция преди получаването на дипломите си новите бакалаври и магистри засадиха Дърво на випуска. Тази година това бе конски кестен, който е защитен растителен вид и има приложение в народната медицина.

Магистрите и тази година отправиха своето послание към студентите и преподавателите, което ще бъде съхранено в „Капсулата на времето“. Приветствието бе отправено от един от отличниците на випуска – Мелани Якимова, специалност „Фармацевтични и хранителни биотехнологии“.

Специални поздравления с балони отправиха отличниците на випуска – магистрите: Мелани Якимова, Петя Неновска и Снежина Рашкова и бакалаврите: Кристина Стефанова, Бончо Бонев и Сехер Юсеин.

Преди церемонията по дипломиране във Филиал – Разград бе даден старт на учебната година. В поздравлението си към студентите проф. д.н. Станка Дамянова приветства първокурсниците и ги увери, че стават част от един значим и престижен университет, който ще предложи качествено обучение, научно израстване и много други възможности. Филиал – Разград работи и обучава във важни за икономиката направления: химични технологии, биотехнологии и хранителни технологии. За първокурсниците бе организирана среща с курсовите ръководители, които  ги запознаха с организацията на учебния процес и възможностите за изяви.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе