Кои са подходящите добавки за стомашно-чревния тракт?

Специалистите отдавна насочват вниманието на хората към това да се грижат по-добре за своето стомашно здраве. То има връзка с имунитета и с това да се чувствате комфортно и да сте много по-устойчиви на различни вирусни и инфекциозни заболявания. Препоръчително е да използвате пробиотици, чиято основна задача е да балансират работата на храносмилането, като увеличат количеството на добрите бактерии в чревния тракт и стомаха. Забеляза ли сте, че лекарите винаги изписват Линекс заедно с антибиотиците. Това е така, защото антибиотичното лечение има негативно влияние върху крехкия баланс в стомашно-чревния тракт.

Какво трябва да знаем за пробиотиците?

Не всички бактерии са лоши и вредят на здравето. Добрите са част от организма на човека и когато тяхното количество е балансирано, подпомагат имунитета. Счита се, че най-доброто съотношение в здравото тяло е 85% добри бактерии, срещу 15% от лошите. Тези живи микроорганизми помагат на стомашно-чревния тракт да усвои по-добре веществата, които се приемат чрез храната. Полезните бактерии, които се съдържат в Линекс, балансират чревната микрофлора и храносмилателната функция.

YouTube

Благодарение на всички свои положителни характеристики, пробиотиците укрепват имунитета на червата, а от там и на целия организъм. Полезните бактерии приети под формата на лекарство, могат да се използват за неопределен период от време. Спокойно може да ги употребявате без да има някакъв констатиран проблем. Когато обаче са ви изписали антибиотик, е абсолютно задължително да включите към лечението си и пробиотик. Повече информация тук.

Какви положителни ефекти осигурява употребата на пробиотик?

Както споменахме приемът на добри бактерии под формата на добавка, има положителен ефект върху цялостното здраве на организма. Това е така, защото различни бактериални организми съществуват навсякъде в тялото. Важно е просто добрите да преобладават над лошите, за да бъде системата балансирана. Специалистите от Aptekifenix.bg ще насочат вниманието ви към положителните ефекти от употребата на добавки Линекс:

  • подобряват работата на стомашно чревния тракт – запекът е често срещан проблем при съвременните хора, които се хранят нездравословно, изложени са на повече стрес и нямат достатъчно движение. Ежедневната употреба на добавка, може да разреши този проблем и да помогне на червата да функционират по-добре;
  • влияят положително при сърдечно-съдови проблеми – тяхното благотворно въздействие се свързва с нормализиране нивата на лошия холестерол;
  • засилват имунитета на организма – препоръчително е да се пият през цялата година, за да имате един висок имунитет и да сте спокойни, ще сте по-защитени от вируси и зловредни микроорганизми;
  • имат положителен ефект върху настроението – съществуват проучвания, които са доказали, че пробиотиците употребявани няколко седмици имат добър ефект върху настроението. Добавката оказва влияние при негативните мисли и е много полезна за хора в преддепресивно състояние.

Много храни съдържат полезни бактерии, затова е добре да включите в менюто си кисело мляко, туршии, кисело зеле и други ферментирали продукти. Приемът на хранителна добавка с полезни микроорганизми също може да бъде част от ежедневната ви рутина и така да се радвате на добро здраве и спокойствие.

Как да изберем подходящ пробиотик?

Подобни препарати и добавки е най-добре да бъдат купувани от аптеките. Ако разгледате категория линекс, ще забележите колко различни пробиотици включва тя. Има продукти разработени специално за децата, както и такива за възрастните. В аптечната мрежа има разнообразни продукти, но специалистите и фармацевтите препоръчват да се доверите на доказан производител и пробиотик като Линекс. Вижте повече тук.

Запознайте се с неговите характеристики, като научите подробности за съдържащите се в добавката полезни бактерии. Продуктите Линекс осигуряват максимална ефективност, защото съдържат голямо количество живи лиофилизирани пробиотични бактерии. Характерно за добрите и качествени добавки е наличието и на витамини в състава им. Ако все още изпитвате съмнение какъв точно продукт да изберете, може да се посъветвате с вашия лекар или с фармацевта в аптеката.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе