Кметът на Исперих връчи грамота и награда на Пенчо Дочев за изключителни спортни постижения в сумото

На 24.09.2024 г. кметът на Община Исперих инж. Белгин Шукри връчи грамота и награда на исперихчанина Пенчо Дочев като признание за неговите европейски и световни спортни постижения.

Пенчо Дочев беше поканен от ръководството на Община Исперих след като през тази календарна година завоюва бронзови медали на Европейското първенство по сумо, което се проведе в град Лутраки в Гърция и на Световното първенство по сумо в град Кротошин, Полша.

YouTube

По време на срещата, на която присъстваха председателят на Общинския съвет Бейти Бекир, зам.-кметът Аксел Кючюк, председателят на ПК по „Младежта, спорта и туризма“ Юнуз Хаккъ и директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Исмаил Айдън, шампионът по сумо разказа за активната си спортна година и за големите си спортни постижения. Той благодари на местната власт за подкрепата и уважението, които винаги му оказва. „Дано младите тръгнат по моя дълъг и труден път, за да вкусят от успеха! Защото няма невъзнаграден труд!“, каза още той.

Ръководството на Община Исперих пожела на Пенчо Дочев да бъде все така упорит и да продължава да носи слава на родния си град и на страната.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе