3 тона капачки и 95 кг. жълти стотинки събра Разград за кампанията „Аз Вярвам и Помагам”

3 тона капачки и 95 кг. жълти стотинки са събрали жителите на Община Разград за малко повече от половин година. Това стана ясно днес, когато във Варна се проведе поредното мащабно събитие от кампанията „Аз Вярвам и Помагам” и на него бяха предадени събраните от разградчани капачки и стотинки. Предходното събиране на капачки за рециклиране бе през април 2024 г.

Транспортирането на събраните капачки и стотинки бе осигурено от Община Разград. На организаторите на кампанията ги предадоха координаторите на инициативата в Разград Дочка и Свилен Иванови заедно с кмета на Киченица Юзджан Рамаданов. Те имаха възможност да разгледат първия в България специализиран мобилен пункт за кръводаряване „Аз Вярвам и Помагам“, предоставен в помощ на безвъзмездното кръводаряване.

YouTube

За пръв път в кампанията имаха възможност да участват жителите на всички населени места в община Разград. Припомняме, че през август Община Разград закупи и монтира 17 метални съоръжения с форма на сърце за всяко от селата, в които досега нямаше такива, както и в някои райони на Разград. Две от съоръженията ще са мобилни, ще се поставят по време на провеждане на организирани от Община Разград масови събития от типа на Есенния панаир. До преди това общо в общината сърцата бяха 8 – 3 в общинския център и 5 в села от общината.

Средствата, получени след рециклирането на капачките, се използват за закупуване на детски линейки и други каузи, свързани предимно с детското здравеопазване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе