От 7 октомври – Детската кухня към детска ясла “Звездици“ с доставка на храна по домовете

От 7 октомври, понеделник, Детската кухня към Детска ясла „Звездици“ стартира нова услуга за удобство на родителите, които по различни причини нямат възможност да посещават всеки ден кухнята. Това съобщи директорът на ДЯ“Звездици“ Нина Иванова на ресорния заместник-кмет на Община Разград Елка Неделчева по време на посещението й в детското заведение.

През миналия месец потребителите на кухнята са били 304, за да не се затрудняват родителите, които живеят в отдалечени райони, от известно време ръководството на яслата обмисля вариант за доставка по домовете. Закупен е автомобил „Дачия Логан“, назначен е шофьор, с решение на Общински съвет-Разград в Наредба №14 е въведена такса за услугата. Купонът за храна на деца от I група – от 6-месечна до 1-годишна възраст е 2,80 лв. (1,80 лв. храна + 1,00 лв. разнос), а за II група – от 1 до 3-годишна възраст е 3 лева (2,00 лв. храна + 1,00 лв. разнос). Талоните се купуват в сряда за двуседмичен или едномесечен срок. За справка родителите могат да се обадят на тел. 084 66 13 98. След обявяването във Фейсбук страницата на Детска Кухня „Звездици“ вече са се записали 20 човека, направен е маршрут и график, по който в периода от следващия понеделник в делничните дни между 11,00 и 13,30 ч. те ще получават храната за децата си.

YouTube

Заместник-кметът Елка Неделчева разгледа и кухненските помещения, в които ще се приготвя храната. Днес там менюто включваше: млечна супа, пюре от пуешко месо с картофи,  сладко руло или крем за десерт.

Заместник-кметът посети и част от помещенията, в които се провеждат заниманията на възпитаниците на яслата. В ДЯ“Звездици“ има 5 групи, както и две изнесени в ДГ“Детелина“ и в Дянково.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе