Тийноватор 7 стартира през октомври и търси новия отбор от ученици и ментори за Разград

Тийноватор е безплатна 8-месечна програма, която развива меките умения, стартъп културата и бизнес мисленето на учениците в 10. и 11. клас в цяла България. Първото издание се провежда през учебната 2018-2019 година с 50 ученици от София, а шестото издание (учебната 2023-2024 година) стартира със 700 ученици от 38 града и 100 ментори, като сред тях за първа година бе и Разград с два клуба и близо 70 участници в тях. Ментори през изминалата година бяха Марияна Георгиева, Радина Василева, Петромир Пенчев и Радомир Рашков, които бяха неотлъчно до учениците по време на цялата програма. Успешно се представиха и на двете събития, които се проведоха в София през месец Януари и на финалът през месец Май.

В момента тече записване на ученици, които желаят да се включат в Тийноватор 7, като всеки желаещ може да го направи напълно безплатно ТУК.

YouTube

Освен ученици, за град Разград в момента се търсят и нови ментори, които да поемат клубовете, всеки желаещ да приеме предизвикателството на програмата, може да го направи, като кандидатства на сайта им – https://teenovator.bg/.

Тийноватор се състои от т.нар. стартъп клубове – 10-15 младежи работят с по двама ментори – предприемачи и служители в компании от различни професионални сфери. Срещат се по веднъж в седмицата, в рамките на 90 минути, като срещите протичат по специална учебна програма, верифицирана от Американския университет в България. За целия период клубовете минават през 28 седмични срещи.

През януари се провежда двудневно междинно състезание в София – Уикенд на идеите, а през май учениците представят първите си стартъп компании пред жури от инвеститори, на национално Финално състезание.

Всеки екип стартира свое бизнес начинание, с което до края на учебната година да реализира първите си приходи. Бизнес идеите се инициират от самите ученици, като за вдъхновение им служат както хобитата и талантите им, така и социални проблеми.

Менторите в Тийноватор работят по двойки в рамките на осем месеца и 28 седмични срещи. Двамата ментори се редуват в сесиите с учениците. Срещите могат да са както на живо, така и онлайн. Ако менторите и учениците са в един град, първите три месеца работата е само на живо. Присъствието на Уикенда на идеите и Финалното състезание е силно препоръчително и е част от менторския ангажимент.

Менторите минават през двуднвено задължително обучение на живо в София, на 4 и 5 октомври 2024 година. В краен случай, обучението може да се премине и онлайн в рамките на октомври.

Всеки ментор получава онлайн достъп до 28-те разработени теми от Учебната рамка. Не се изисква опит в преподаването.

Задачата на менторите е да превърнат групата ученици, с която работят, в ефективен екип. Те са и гръб на младежите през осемте месеца на програмата, но и модел за подражание.

В 8-месечния процес екипът на Тийноватор предлага регулярна методическа и логистична подкрепа, включва се активно в разрешаването на казуси, възникващи в клубовете, провежда месечни срещи на менторите, играе важна роля в оформянето на всички участници в Тийноватор като една общност за контакти и подкрепа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе