Разкриха няколко нарушения при спецакцията на полицията вчера в Разградско

Заложни къщи, кредитни институции и търговски обекти бяха проверени на територията на ОДМВР-Разград по време на специализирана полицейска операция с цел предотвратяване на подготвяни нарушения на изборното законодателство и извършване на престъпления против политическите права на гражданите.

В хода на полицейската операция съвместно със служители от БАБХ и отдел „Собственост“ на Община Разград са извършени проверки в село Балкански за наличие на данни за извършено престъпление по чл. 323, ал. 1 от НК. Установено е, че 49-годишен мъж от селото отглежда коне в изградени от него две заграждения, чиято земя е общинска собственост / пасище /, без да има документи за наем. В двата обекта се отглеждат 9 бр. коне без поставени електронни идентификатори и паспорти.

YouTube

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ извършиха проверки в три офиса за бързи кредити, заложна къща и три търговски обекта в село Осенец. Проведени са беседи с лица, които могат да влияят на вота и със служители в йерархична зависимост с оглед установяване на данни за принуждаване за гласуване не по свое убеждение /корпоративен вот/ на предстоящите на избори за народни представители.

Сформирани бяха групи от служители на сектор Криминална и Охранителна полиция от РУ-Разград, които извършиха обход на територията  на селата Ясеновец, Балкански и Дряновец. В проверените игрални зали, бензиностанции и смесени магазини не бяха установени нарушения.

На територията на РУ-Исперих, в село Духовец, е спрян за проверка електрически двуколесен мотопед с неустановена марка и модел, без регистрационна табела, управляван от неправоспособен 59-годишен мъж. Образувано е бързо производство по чл.345, ал.2 от НК. По време на акцията бяха извършени проверки в ромските махали на селата Вазово, Подайва и гр. Исперих, както и в две заложни къщи и един пункт за бързи кредити. Извършена е проверка в селата Крояч, Студенец, Каменар, Гороцвет и Веселина от служители на РУ-Лозница, където е установено едно лице, обявено за общодържавно издирване. На територията на РУ-Кубрат са проверени собственици на заложни къщи и такива, за които има информация, че осъществяват лихварска дейност, както и лица, утвърдили се като местни лидери на етнически и други обособени общности, които под някаква форма имат възможност да оказват влияние при упражняване правото на глас.

На изградените 11 КПП-та съвместно с екипи на Жандармерията са проверени близо 300 превозни средства. Съставени са 72 акта и фиша.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе