Откриха сензорна стая в Център „Емилиян“

С помощта на дарители бе оборудвана стая за сензомоторика в Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Емилиян“ в Разград. В нея потребителите на социалната услуга – 56 деца с увреждания – ще имат възможност чрез звук, цветове и светлини да развиват сетивата си в удобна среда, да подобряват емоционалното си състояние и да улесняват социалната си адаптация.

YouTube

На откриването на сензорната стая присъстваха:  Кметът Добрин Добрев, заместник-кметът Елка Неделчева, представители на дарителите от сдружение „Лудогорие – д-р Деян Коларов и Иван Йорданов. След като разгледаха помещението, което вече се използва от децата, директорът на ЦСРИ“Емилиян“ Тереза Райкова покани Кмета Добрин Добрев да пререже символично лентата на новата придобивка.

Тя благодари на дарителите, че са подкрепили идеята да се направи първата голяма крачка към оборудването на сензорната стая. Допълни, че тя ще се обогатява и с още дидактични материали. Ще се търсят и възможности за обучения на специалистите, които работят в Центъра, за работа с пособията в сензорната стая.

Кметът Добрин Добрев също благодари на дарителите за сериозната помощ за изграждането на сензорната стая в „Емилия“. Припомни, че подобни стаи в Разград вече има в две детски градини „Незабравка“ и „Митко Палаузов“ и те се използват за обучение, а и спомагат за изграждане на по-специфични потребности при децата. Кметът Добрин Добрев пое ангажимент по време на Годишната среща на местните власти, в която ще участва между 13 и 15 октомври, да коментира със свои колеги от други общини, в които са въведени сензорни стаи, възможности да изпратят специалисти за обучение на работещите в Център „Емилиян“.

Дарението от Сдружение „Лудогорие“ е на стойност 8000 лв., д-р Коларов увери, че организацията, която не за пръв път се включва в благотворителни кампании, остава на разположение и за бъдещи инициативи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе