Засаждат 20 фиданки край зала „Абритус“ като част от кампанията „Бъди смел, бъди добър!“

След атрактивното състезание по народна топка, част от Националната кампания срещу насилието над и между деца, Община Разград се включва и в още едно от събитията, които Държавната агенция за закрила на детето  организира под мотото „Бъди смел, бъди добър!“.

В сряда, 23 октомври, от 14,00 ч. 20 деца с помощта на служители от Общинска администрация ще засадят 20 фиданки в района на спортна зала „Абритус“. Децата са от първи и втори клас от най-близките основни училища „ОУ“Отец Паисий“ и ОУ“Васил Левски“. Фиданките, които ще засадят, са от видовете кестен и ясен, осигурени са от ОП“Разградлес“, а подготовката на терена ще бъде извършена от работници от ОП“Паркстрой“. Пред фиданките ще бъдат поставени табелки с логото на кампанията, осигурени от ДАЗД.

YouTube

Припомняме, че в първото събитие от инициативата „Бъди смел, бъди добър!“ се включиха 90 човека от община Разград – деца и възрастни от различни институции в смесени отбори възродиха една от любимите игри на поколения от втората половина на 20 век – народна топка. Идеята на турнира бе чрез смесените отбори от деца, подложени на риск и възрастни, отговорни за опазването на здравето и живота на децата, да се покаже приемственост и готовност заедно да се борим за по-добро бъдеще.

Основната цел на кампанията „Бъди смел, бъди добър!“ е да се променят обществените нагласи и да се постигне нулева толерантност към всякакъв вид насилие над и между деца.

Част от кампанията е и разпространяването на видеопослания от известни личности към деца за вредата от насилието, за негативните последствия от проявена агресия, за важността на добротата, за онлайн безопасността, за спорта и изкуството. В посланията се включват олимпийски, световни и европейски шампиони, сред които Ивет Горанова, Боряна Калейн, Кимия Ализаде, Станимира Петрова, Мико Кузманов и др.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе