Областният управител свика спешна работна среща по проблеми в ремонтните дейности по пътя Исперих – Пристое

Сезиран от медийна публикация вследствие на сигнал от гражданин, Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен свика спешна работна среща по проблеми с ремонтните дейности на пътя Исперих – Пристое. В нея участваха заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, директорът на Областно пътно управление инж. Людмил Янев и представители на трите фирми, които извършват ремонта на шосето „Пътно строителство“АД-Разград „Стоймонтаж“ЕАД-Разград и „Пътинвест инженеринг“АД-Търговище.

YouTube

Компрометирането на асфалта е по краищата на участък с дължина от 550 м. между селата Лъвино и Къпиновци, установено е на 7-8 места в частта от шосето, която се ремонтира от „Строймонтаж“ЕАД. От другите фирми обясниха, че подобни места е имало и в техните участъци, но те са укрепени още при полагането на чакъл, макар това да не е било включено в проекта. Специалистите имат няколко обяснения за компрометирането, едно от тях е, че под основата на пътя има глинеста мокра почва. Друг вариант за получаването на проблема е преминаването на претоварени камиони по пътя още докато се полага горещия асфалт. Компрометирането се е получило по краищата на шосето, където допълнително в неустановен период от време са правени уширения на пътя, което също е сред причините за възникването на проблема. Независимо дали проблемът е станал и по трите причини или само по някоя от тях обаче представителите и на ОПУ и на пътностроителните фирми увериха, че ремонтът все още не е приключил и мерки по отстраняване на пропуските са обсъдени и предприети веднага след публикацията в социалната мрежа Фейсбук, освен това пътят има 2 години гаранция. Инж. Янев обяви също, че представители на ОПУ ежедневно наблюдават работата по целия участък и са били в течение с проблема. Представителите на ръководствата на трите фирми бяха категорични, че ще спазят срока за приключване на ремонта – 15 ноември. Г-н Хюсмен ги призова за сметка на бързината да не пренебрегват качеството на работата си.

Доклад за работата по пътя Исперих – Пристое ще бъде изпратен в Министерски съвет – съобщи още Областният управител.

Г-н Хюсмен поздравява за будната гражданска съвет както Мехмед Хасан от село Подайва, който пръв сигнализира за проблема, така и вестник „Екип 7“ за медийната публикация и уверява, че ще продължи да реагира бързо и адекватно съобразно правомощията си по всеки проблем на жителите на Лудогорието.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе