Вижте къде ще има забрана за гаражни ремонтни по автомобилите

В САЩ действат доста куриозни закони, но окръг Сакраменто в самото сърце на Калифорния е на път да засенчи всички с нова забрана, която предвижда глоба за ремонт на автомобил в личния гараж, съобщава avtomoto.bg.

Противно на най-логичното предположение новият закон не е прокаран от лобисти на калифорнийските автосервизи. Официалната версия гласи, че забраната се налага от екологични съображения.

YouTube

Според калифорнийските законотворци използваните при ремонта на автомобили химически вещества създават риск от замърсяване на почвата и водите, което може да повлияе пагубно върху здравето на хората. Под забрана попада всякаква дейност по поправката и поддръжката на автомобили в жилищни райони, включително дори прости операции като смяна на спирачни накладки и филтри, ремонт на детайли по окачването или спукани гуми.

Извън закона са поставени използването на професионални инструменти, поправки, в резултат на които превозното средство се обездвижва за повече от 24 часа, както и ремонтът на чужди автомобили в личния гараж. Нарушителите ще бъдат глобявани с $430.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе