Ръченица и право хоро от малчуганите в центъра на Кубрат

Първият урок по танци към кубратското читалище днес събра около 20 деца в центъра на Кубрат. Танците са част от лятната програма на културната институция. Гинка Панчева-хореограф с опит ще учи децата да усвояват магията на танците. Със загряващи упражнения за правилна стойка, за добро равновесие, за добра пластика на тялото стартира днешния урок под съпровод на оркестър „Славяни“. Живата музика прикова и привлече вниманието и на гражданите, които изгледаха старанието на малките танцьори.

С напредване на урока, децата се запознаха с първите стъпки на ръченицата и правото хоро – познати като най най-масовите танци от народния фолклор.

YouTube

В първия урок по танци се включиха и спортисти от „Клуб „Емпатия“ към местната комисия с ръководител д-р Надие Карагьозова, която от години поощрява и насърчава деца към дейности, които насищат емоционално и обогатяват общата култура на човека.

В края на урока завършил с професионален сценичен поклон и аплодисменти на градската публика, танцьорите получиха по една позитивна папка от лицето на спортната секция в Клуб „Емпатия“ Симон Атанасов.

„Всяко докосване до изкуството е стъпка към един по различен светоглед “, сподели д-р Надие Карагьозова в края на срещата и поздрави всички деца за отличното им представяне в първия и много емоционален урок за тях.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе