Първокласниците в Кубратско получиха подаръци

Деца от кубратсото село Севар получиха подаръци за първия учебен ден. Бъдещите първокласници получиха чисто нови ранички, връчени им лично от кмета на град Кубрат Алкин Неби, председателят на общинското ръководство на Движението за права и свободи (ДПС) Онур Гюрсел и общинския съветник Алисе Незирова. Ученическите пособия бяха осигурени от ДПС, а акцията ще обхване всички първокласници от общината.

YouTube

Всички първокласници ще получат допълнително кутии за сандвичи, несесерчета, тетрадки, моливчета, острилки и химикали. „С дарения финансов ресурс решихме да закупим нови раници за първокласниците, които ще прекрачат училищния праг за първи път наесен. Целта ни е да помогнем на хората и на хората от уязвимите групи. Независимо от това обаче раници ще получат всички първокласници, които в общината наброяват общо 110“, сподели Онур Гюрсел.

„Трябва да сме солидарни и съпричастни с хората, особено в такива времена. Правим всичко по силите си и ще продължаваме да помагаме с каквото можем“, коментира от своя страна кметът Алкин Неби, който отправи още сърдечни благодарности към Движението за права и свободи, и народните представители от партията. Родители и близки също благодариха за оказаната помощ и поздравиха общинското ръководство на политическата сила за чудесната инициатива. Раници с принадлежности бяха раздадени в селата Медовене, Равно, Задруга, Сеслав и Беловец.

От името на родители и кметове на кметства също бяха отправени благодарности. Ранички ще се раздават и по други населени места, включително и в общинския център – Кубрат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе