За девети пореден път ОИЦ – Разград организира велосипедна обиколка на обновени с евросредства обекти

На пресконференция екипът на Областния информационен център (ОИЦ) – Разград представи кампанията „Дни на Европа в Разград”, която се организира съвместно с Община Разград на 12 октомври – Деня на българската община. Инициативата се провежда за девети пореден път и цели да популяризира сред широката общественост приноса на еврофондовете за развитието на Лудогорието.

Обиколката с велосипеди на обновени с европейски средства обекти се провежда в партньорство с Велоклуб „Пегас”, Спортен клуб по колоездене „Спринт”, „Разградска велогрупа”, Клуб „Зелена стъпка” и Аматьорски отбор „Раздвижи се”.

YouTube

По традиция, в нея вземат участие организирани отбори от всички училища, филиалът на Русенския университет „Ангел Кънчев”, спортни клубове и групи. В колоездачната обиколка могат да се включат и всички желаещи жители и гости на Разград, без ограничение на възрастта.

Маршрутът на обиколката е от площад „Независимост” в областния център до Националния  археологически резерват „Абритус”, и обратно. Участниците са облечени с фланелки с логото на мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България. Стартът ще бъде даден в 15:00 часа. Завършилите пробега получават талони за участие в томбола, в която са включени три маркови велосипеда и над 50 предметни награди – аксесоари и принадлежности за каране на велосипеди.

На пресконференцията бе отчетен и напредъка по изпълнението на европрограмите от началото настоящия програмен период до края на третото тримесечие на 2020 г. От представената  справка стана ясно, че към 30 септември на територията на Разградска област по оперативните програми са сключени 331 договора за изпълнение на проекти с обща стойност над 88 млн. лева, като реално изплатените средства по тях достигат над 49,5 млн. лева.

По програмата за развитие на селските райони са сключени 146 договора, с обща стойност на инвестициите за над 51 млн. лева. По Програмата за морско дело и рибарство се изпълнява един договор за над 1 млн. лева.

Като цяло на територията на Лудогорието се изпълняват или вече са приключени 478 договора за безвъзмездна помощ на обща стойност над 140,5 млн. лева, които са финансирани с европейски средства.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе