Лъвът Асен се възстановява успешно в новият си дом

Лъвът Асен, който пристигна на 24 ноември 2017 в Софийския зоопарк от Разград със съдействието на Фондация „Четири лапи“, се приспособява постепенно към новото си жилище. Сградата, в която живее се отоплява денонощно с инфрачервени печки и при необходимост – с калорифери. По този начин вратата за достъп до външния двор може да бъде оставена отворена през цялото време, което му позволява да се движи повече и да излиза, когато пожелае. Спазва се много стриктен хранителен режим, за да се избегне бързото качване на тегло, което би затруднило отново движението му, тъй като има проблеми с опорно-двигателния апарат. Към храната се дават хранителни добавки и витамини както и лекарства необходими за възстановяването му. 

С отглеждането на Асен са ангажирани гледачи от Софийския зоопарк, които имат голям опит с подрастващи големи котки и съответно отношение към самите тях.

Общото мнение за краткия престой до този момент е, че лъвът бавно, но сигурно се възстановява. Очаква се, след определен период от време екипът от ветеринарни лекари от Софийския зоопарк и Фондация „Четири лапи“ да се събере отново и да прецени здравословното му състояние и да реши как ще продължи по-нататъшното му възстановяване.

Както всички останали големи котки в Софийския зоопарк, така и лъвът Асен получи коледен подарък, с който си игра и се забавлява.

Лъвът Асен, който пристигна на 24 ноември 2017 в Софийския зоопарк от Разград със съдействието на Фондация „Четири лапи“…

Posted by Зоологическа градина София / Sofia Zoo on Monday, December 18, 2017

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе