Най-добрите спортисти на Област Разград получиха плакети за постиженията си през 2017 г.

© Областна администрация - Разград

Най-добрите спортисти на Област Разград получиха плакети за постиженията си през 2017 г. на специална церемония, организирана от Областна администрация-Разград днес.

Призовете на 16-тото издание на класацията връчиха: Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, неговите заместници Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, главният експерт към Министерството на младежта и спорта за областите Разград, Русе, Силистра и Търговище Иван Дончев.

YouTube

Спортист №1 на Област Разград тази година е 28-годишният колоездач от клуб „Спринт“-Разград Мирослав Минчев. През отминаващата година той спечели трето място на Балканско първенство за мъже в дисциплина спринт, победител е и в Държавното лично отборно първенство в същата дисциплина. На второ място е 23-годишният европейски шампион по културизъм за младежи Николай Пенчев от клуб „Гладиатор“. Вместо него приза получи неговият треньор Георги Георгиев, тъй като състезателят е в чужбина. №3 в десетката на Област Разград също е представител на община Разград – халфът на ПФК“Лудогорец 1945“-Разград Марсело Насименто да Коща с 236 точки. От негово име наградата получи изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев. На четвърто място е жокеят от клуб по конен спорт село Севар Нурхай Зюлкюф, пети е шахматистът от „Абритус“-Разград Ивайло Енчев, шеста – боксьорката от клуб „Олимпия“-Разград Пламена Иванова, седми – Юзнур Мехмедов от клуба по борба  „Агросем“-село Острово, община Завет; осми – състезателят от клуба по борба „Кубадън“-Лозница Хасан Хасан; девети – Гьокденис Шукриев от клуба по борба „Кубадън“-Лозница, десети е също състезател по борба – Мехмед Сунаев Акалиев от клуба по борба „Езерче“-с. Езерче.

За най-перспективен млад състезател бе обявен Доан Фетта – 13-годишен състезател по борба от клуб „Агросем“-село Острово, община Завет. На него освен плакет Областният управител Гюнай Хюсмен връчи и плик със 100 лева лични средства с пожелание малкият спортист да продължи все така упоритата си подготовка и да достигне световни и олимпийски върхове.

Най-добър треньор е Георги Георгиев от клуб „Гладиатор“-Разград. За най-добър отбор бе обявен ПФК“Лудогорец 1945“-Разград. На футболния шампион г-н Хюсмен пожела ако не стане победител в турнира „Лига Европа“, поне да е на второ място. В отговор изпълнителният директор Ангел Петричев изрази своята и на клуба благодарност за уважението и отношението към „Лудогорец“ на Областния управител и екипа му, както и на обществеността в Област Разград. „За да изпълним пожеланието на г-н Хюсмен, първо ще трябва да бием „Милан“, така ще продължи да се говори с уважение за Разград в цяла Европа – каза Петричев. Той допълни, че за него е било голямо удоволствие на жребия в Женева да обяви, че мачът със световния гранд ще се играе в Разград, тъй като хората от Лудогорието са доказали, че заслужават това.

На церемонията бяха връчени и две специални награди. Приз за спортно дълголетие получи петкратният световен шампион по борба за ветерани Ремзи Осман. Плакет с надпис „Треньор завинаги“ бе връчен посмъртно на починалия през септември треньор по колоездене Денчо Денев. Получи го неговият син Мирослав Денев, който продължава каузата на баща си за поддържане традициите на пистовото колоездене в Разград.

Специална грамота за експертната помощ, която оказва всяка година на Областна администрация при изготвянето на класацията „Спортист на годината“, получи треньорът по борба в Спортното училище и в спортен клуб по борба „Лютфи Ахмедов“ Дениз Хамид.

„Спортът е много важен за Област Разград и Областна администрация-Разград прави всичко възможно да поощрява клубовете в тяхното развитие“ – заяви в приветствието си към спортистите, техните треньори и ръководители на спортни клубове Областният управител Гюнай Хюсмен. „Нашето желание и вашата упоритост ще доведат до още по-високи резултати“ – изрази убеденост г-н Хюсмен. Той призова клубовете да представят писмени становища относно възможностите за развитие в сферата на спорта на сътрудничеството между Област Разград и Област Одрин, между които през уикенда бе подписана Декларация за сътрудничество и съвместна дейност.

С пожелание Новата 2018 година да донесе още по-големи успехи на спортните клубове от Област Разград завърши церемонията по награждаване на най-добрите спортисти в региона.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“1″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_slideshow“ gallery_width=“600″ gallery_height=“400″ cycle_effect=“fade“ cycle_interval=“10″ show_thumbnail_link=“0″ thumbnail_link_text=“[Show thumbnails]“ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе