20-годишна е задържана след опит да внесе наркотик в ареста в Търговище

20-годишна жена е задържана в полицията в Търговище, след като за втори път в рамките на няколко дни се е опитала да внесе наркотик в ареста.

Първия път е носела близо 8 грама хероин за свой близък. Опитът на 20-годишната Д.Н. да внесе наркотика, предназначен за задържан в ареста на Районната служба „Изпълнение на наказанията“, бил засечен преди Нова година.

YouTube

При полевия наркотест е установено, че Д.Н. носи у себе си високорисково наркотично вещество – хероин, с тегло 7,5 грама. Той бил поставен в найлоново пликче в кофичка с айрян, уточни говорителят на дирекцията Ани Кръстева, цитирана от БТА.

Задържаният, за когото бил предназначен хероинът, е приятел на Д.Н. Той е добре известен на полицията с различни престъпления, включително и свързани с наркотични вещества.

При втория опит наркотичното вещество отново е било поставено в храна, предназначена за задържан в ареста на Районната служба „Изпълнение на наказанията“. При извършен полеви наркотест е установено, че младата жена държи у себе си 3,39 грама хероин.

Процесуално-следствените действия са под ръководството на Окръжната прокуратура. Случаят се разследва в досъдебно производство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе