Срив в система бе причината за огромния брой печеливши от лотарията в САЩ

Поради срив в компютърната система на лотарията в Южна Каролина, бяха разпечатани прекалено много печеливши билети, като максималната печалба от един лотариен билет е в размер от $500.

Грешката бе забелязана едва когато по 6-7 победители в лотарията от съвсем различни райони едновременно са потърсили печалбите си. Продавачите на билети не са знаели какво да отговорят и нямат отговор, защо има толкова много печеливши. Плюс това, те не са били предупредени за някакви специални акции преди настъпването на Новата Година.

Засега не е известно, дали всички спечелили ще получат пари. Според предварителните оценки, загубата от тази компютърна грешка възлиза на $19,6 милиона.

Празниците усложниха бързото решение на проблема. Засега представителите на лотария и компютърната компания, отговорна за системата, не могат да отговорят, как ще бъде решен въпроса, а официалното обсъждане на въпроса е отложено за края на месец януари.

The New York Times отбеляза, че ситуацията е сложна, понеже в инструкциите на лотарията се описват отговорностите на продавачите и купувачите на билети, но нищо не се казва за възникването на софтуерни проблеми.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе