Полицейска акция в цялата страна

Във връзка с убийството на бизнесмена Петър Христов, Младен Маринов заяви, че още в началото от МВР са казали, че работят по всички версии, свързани с личността на убития.

„Естествено не можем да пропуснем и това, което се пише в медиите. Всички версии, които произтичат в процеса на работа, ще бъдат потвърждавани и изключвани на база на събраните факти и доказателства“, каза гл. комисар Маринов.

YouTube

Той обяви, че са предприети мерки да не се допускат други престъпления и на територията на цялата страна се провежда операция по отношение на криминалния контингент по отношение на издирвани лица. Във връзка с мерките, свързани с европредседателството, Младен Маринов посочи, че на територията на София има изключително силно полицейско присъствие.

То е свързано с основните мероприятия за откриване на Председателството. Има заявени за провеждане 11 протестни мероприятия в различни точки на столицата. Предприети са мерки да не се проведат на едно и също място и едно и също време, за да не се стигне до конфронтация между участниците в тях“, допълни Маринов.

По отношение на местата, които ще са ангажирани със заседания, чуждестранни медии са предприети всички необходими мерки за тяхната сигурност“, каза Маринов. Той поясни, че основната сграда на НДК, където ще се провеждат голяма част от събитията на европредседателството, е обезпечена от гледна точка на сигурността.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе