Щетите от бедствията в САЩ

Щети за милиарди долари са нанесли природните бедствия в САЩ, като изминалата година е била рекордна в това отношение. Урагани, наводнения, пожари засегнаха различни части на страната. След като лед скова Източното крайбрежие, последните новини са от Калифорния, предаде БНТ.

Буря и проливен дъжд се стовариха над Калифорния – щатът, който само преди месеци бе опустошен от пожари. Има опасност от кални свлачища и това наложи поставянето на пясъчни диги във винения район. Вероятността да бъдат засегнати отново окръзите Сонома и Мендосино е голяма. Части от тях бяха унищожени от пожарите през октомври, които доведоха до смъртта на 44 души и разрушиха близо 9 хиляди домове.

YouTube

Изминалата година е била рекордна за САЩ от гледна точка на щетите, понесени от природни бедствия. Равносметката е 16 стихии – 8 бури, три урагана, 2 наводнения, пожар, суша, сняг и лед. Според изчисленията на Националното управление за океански и атмосферни изследвания всички те са нанесли щети за общо 306 милиарда долара.

Пожарите в Калифорния са стрували 18 милиарда долара, загубите от урагана Харви се оценяват на 125 милиарда долара, а от ураганите „Мария“ и „Ирма“ – съотвенто на 90 и 50 милиарда долара. 2017 -та е била третата най-гореща година за повече от век насам.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе