Започва ревизия на пешеходните пътеки

© Областна администрация - Разград

Започва проверка на състоянието на пешеходните пътеки в Област Разград.

На работна среща днес в Областна администрация бяха обсъдена организацията и графикът на провеждането на обхода на пешеходните пътеки в региона. Обсъждането ръководи заместник областният управител Нурие Црънгалова. В срещата участваха представители на седемте общински администрации от Област Разград, на ОДМВР-Разград и на Областно пътно управление-Разград.

Проверките ще се извършват от комисии, формирани от общинските кметове. В тях ще влизат представители на местните управи, на полицията и на ОПУ-Разград. Срокът, в който трябва да инспектират пешеходните пътеки, е 19 февруари, след което резултатите ще бъдат обобщени в Областна администрация-Разград.

Началникът на Пътна полиция-Разград Диян Симеонов представи на работната среща основните изисквания към поставянето на пешеходни пътеки в населените места според нормативната база. Сред тях са: за един час в участъка да преминават 50 пешеходци или над 200 автомобила, да има тротоари и от двете страни на пътя, отстоянието от съседна пешеходна пътека да е 250 м. и други.

Проверките на състоянието на пешеходните пътеки се извършват след работна среща между Главния прокурор на Република България, Министъра на вътрешните работи и Министъра на регионалното развитие и благоустройството във връзка със зачестилите пътно-транспортни произшествия на пешеходни пътеки в страната.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе