Министерството на отбраната даде съгласие сградата на ДНА да бъде предоставена на Областна администрация-Разград

© Google Inc.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов уведоми с писмо Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен, че във ведомството е взето решение да бъде удовлетворено неговото искане относно сградата на бившия Гарнизонен военен клуб в Разград.

То ще се осъществи с решение на Министерски съвет, с което ще бъде отнето правото на управление на имота публична държавна собственост от Министерството на отбраната и той ще премине в управление на Областния управител на област Разград – се казва в писмото на вицепремиера по обществения ред и сигурност. Предстои изготвяне на проект за решение на Министерски съвет.

Бившият Гарнизонен военен клуб е приет в управление на МО като имот с отпаднала необходимост, сградата е архитектурно-строителен паметник и е в лошо физическо състояние – установили са експертите от ведомството. Те са извършили преценка относно необходимостта в близък и дългосрочен план от Гарнизонния клуб за изпълнение на функциите на ведомството. В МО са взели предвид и ангажираността на Областната управа да възстанови сградата.

Намерението на Областния управител Гюнай Хюсмен е Областна администрация да се премести в сградата на бившия Гарнизонен военен клуб, по-известен сред жителите на Разград като сградата на ДНА. „Най-добрият начин държавата да се погрижи за тази сграда, да я запази и защити от увреждане, е като се настани в нея“ – коментира г-н Хюсмен. „Сред основните аргументи за преместването на администрацията в тази сграда е и улесняване на достъпа на хора с увреждания“ – допълни още Областният управител на Разград.

Г-н Хюсмен изказва своята благодарност към вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов за ангажираността по темата и взетото държавническо решение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе