Очаква ни слънчев, но студен петък

През нощта ще е ясно, утре – предимно слънчево.

На отделни места в равнинната част от страната има условия за образуване на мъгла или инверсионна облачност, които по Черноморието ще са по-трайни.

YouTube

Такава е прогнозата за време на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Евгения Егова.

Ще е почти тихо. Сутринта ще е студено, с минимални температури между минус 10° и минус 5°, в югоизточните райони и по крайбрежието малко по-високи. Максималните температури ще са предимно между 1° и 6°.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна – значително по-високо от средното за януари.

По Черноморието ще се образува мъгла, която в отделни райони ще се задържи почти през целия ден. Повече слънце ще има след обяд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са от 3°-4°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен, по билата и силен вятър от север-североизток. Температурите ще се повишат още и максималната на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

И през следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. В събота ще е тихо, сутринта студено с минимални температури между минус 10° и минус 5°, на места в Североизточна България и по-ниски. В низините и котловините ще останат условията за мъгла или инверсионна облачност. Максималните температури ще са между 1° и 6°. В неделя ще духа слаб, в понеделник – умерен северозападен вятър и бързо ще се затопли.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе