Областният управител покани Губернатора на Одеса да посети Разградска област

© Областна администрация - Разград

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен изпрати по инж. Димитър Димитров „Почетен плакет на Областния управител“ на Губернатора на Област Одеса Максим Степанов, както и покана да посети Област Разград.

Димитър Димитров, като координатор на Коалиция „Обединени патриоти“ и ПП НФСБ за областите Разград, Русе, Търговище и Силистра, бе част от официална българска делегация в Украйна, водена от вицепремиера Валери Симеонов. В състава й влизаха и трима заместник-министри – на регионалното развитие, културата и енергетиката, осем народни представители и бизнесмени. Делегацията бе в Украйна от 2 до 4 февруари.

YouTube

© Областна администрация – Разград

По време на срещата с Максим Степанов, инж. Димитров връчи на Губернатора на Одеса „Почетен плакет на Областния управител на Разград“, отправи и покана от името на г-н Хюсмен за посещение в Разградска област на 15 февруари във връзка с футболната среща „Лудогорец“ – „Милан“. Г-н Степанов благодарил за поканата и изпратил подарък за Областния управител на Разград. Днес инж. Димитров предаде на г-н Хюсмен подаръка – бутилка коняк, произведен от представител на българската диаспора в Украйна.

По време на визитата на водената от вицепремиера Валери Симеонов делегация са обсъдени въпроси, имащи значение за подобряване туристическия обмен и реализиране на икономическия потенциал на България и Украйна, създаден е и Инициативен комитет за набиране на средства за изграждане пред Генералното консулство на България в Одеса на паметник на Иван Вазов.

© Областна администрация – Разград

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе