Стартира първото състезание в България за разработка на автомобилен софтуер

На 19 февруари стартира първото състезание за разработка на софтуерни продукти с автомобилна насоченост. То е организирано по инициатива на инженерите от софийския хъб на компанията Visteon. Именно въпросните инженери разработват електрониката в автомобилите от новата A-класа на Mercedes.

Състезанието има за цел да създаде продукт с отворен код, лесно достъпен за всички, който да предупреждава шофьорите за опасни ситуации на пътя с цел предотвратяване на пътни инциденти.

YouTube

Съревнованието ще се проведе на три етапа. Всеки, който иска да се включи в надпреварата, може да направи това от 19 февруари до 15 март, като изпрати кратко описание на своя проект в сайта на компанията.

На 19 март ще станат ясни имената на участниците, които са изпратили най-добрите проекти. Реалното разработване на предложените решения ще се състои на 28 март в технологичния център на компанията в София. По време на работата, участниците ще реализират софтуерните си идеи върху хардуер, предоставен от Вистеон България. На 29 март ще бъде излъчен победител в състезанието, който, заедно с инженерите от компанията, ще представи своето решение.

„Вистеон България” е най-големият развоен център на един от водещите световни доставчици на автомобилна електроника и единственият, фокусиран изключително върху електрониката в купето. Опитът на инженерите-доброволци, организиращи събитието, и наличието на сравнително достъпна електроника ще позволят със създадения софтуер да имаме решение, което да бъде публично, лесно достъпно за всички водачи и лесно приложимо в автомобилите, които не разполагат с новите системи за сигурност. Зад каузата за превенция на пътнотранспортни произшествия застава и Аутомотив Клъстер България.

Източник: www.economic.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе