На юбилея на РУО-Разград Областният управител постави цел: златната среда на външното оценяване

 Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и целият му екип – заместник областният управител Нурие Црънгалова, заместник областният управител Евгени Драганов и главният секретар Михаил Тодоров бяха гости на официалното честване на 30-годишния юбилей на Регионалното управление на образованието-Разград.

YouTube

В приветствието си към служителите в РУО и бившите началници на РИО на МОН, както преди се наричаше институцията, г-н Хюсмен изказа благодарност за постиженията им, но и постави цел за образователната сфера в Лудогорието. По думите му и местната власт, и работещите в сектор „Образование“ трябва да обърнат внимание на работата с децата-билингви, а представянето на учениците от Разградско на следващото външно оценяване значително да се подобри – от последните места да стигне до златната среда.

На началника на РУО-Разград Ангел Петков г-н Хюсмен подари ваза от рисувано стъкло, а на всички досегашни ръководители връчи поздравителни адреси. Първите двама началници на РИО Стефан Гатев  и Венцеслав Стоянов са починали, от събитието отсъстваше Виолета Некитова, празника на бившето си работно място отбелязаха: Пейчо Георгиев, Веселина Байчева, Мануел Василев, Веселина Станчева, Петя Димитрова, Илиян Дочков, Живка Димитрова, Атанас Дончев.

Свещичките на празничната торта духнаха началникът, който най-отдавна е ръководил институцията, Пейчо Георгиев и началникът с най-дълъг стаж на поста – 6 години – Веселина Станчева.

Поздрав към служителите и бившите началници отправи и кметът на Разград д-р Валентин Василев, гости на празника бяха и заместник-кметове от останалите общини в област Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе