Културния календар на Разград за месец Март

През Март ще имате възможността да се насладите на разнообразни мероприятия. Можете да научите повече за културния календар на града ни в следващите редове:

От 6 до 23 март в Регионална библиотека ”Проф.Боян Пенев” ще гостува пътуващата изложба „Малкия принц“ на Бела Бернолак – фотография, Антал Йожефка – живопис и Дежьо Санто – графика (Унгарския културен институт).

YouTube

На 6 март от 14:00 часа ще се проведе празничен концерт по случай 46 годишнината на ППМГ „Академик Никола Обрешков“. Концертът ще се състои в Народно читалище „Развитие -1869“.

Отново на 6 март, но от 18:00 часа, в Народно читалище „Развитие – 1869“ ще се състои благотворителен концерт, организиран от Федерацията на жените, с партньорството на НЧ „Развитие 1869“.

На 8 март от 17:30 часа в Художествена галерия ”Проф. Илия Петров” гостува изложбата „Четвърти Международен Фото Салон Пловдив 2018“.

На 12 март пък от 17:30 часа , отново в Художествената галерия може да видите гостуващата изложба  „Съвременна българска графика” от фонда на Художествена галерия -Раднево.

В периода 19 до 25 март можете да посетите събитието „All Digital Week“/“Цифрова Седмица“ (Откриване на обособен по международен проект творчески кът; Часове по програмиране за деца – занимания с робота Финч; Информационна среща със специалист). То ще се проведе в Регионална библиотека ”Проф.Боян Пенев”.

На 21 март от 19:00 часа в Народно читалище „Развитие -1869“ ще се състои спектакъла „Горката Франция“ с участието на Катерина Евро, Александър Кадиев и Фахрaдин Фахрaдинов, който бе отменен предния месец (заради метеорологичните условия).

На 22 март от 11:30 часа и от 19:00 часа в Общински културен център гостува Гостува Драматичен театър – Търговище. От 11:30 часа може да гледате детския спектакъл „Тримата братя и ламята” по текст на Кольо Карагеоргиев, а от 19:00 часа може да се забавлявате с комедийния спектакъл „Сватбен маратон” по Виктор Ляпин; Постановка: Владимир Петков; Сценография: Галина Абаджимаринова.

На 23 март от 19:00 ще се проведе супер комедията „Редки тъпанари“, с режисьор Теди Москов и с  участието на Мая Новоселска, Явор Бахаров, Александър Сано и др. Постановката ще бъде представена в Народно читалище „Развитие -1869“.

На 24 март от 20:30 часа пред Общински културен център ще имате възможността да се насладите на огненото шоу на градски мажоретен състав към ЦПЛР-ЦРД – „Часът на земята“.

На 29 март от 18:00 часа, отново в Общински културен център, ще се състои Пролетен концерт на съставите на ЦПЛР-ЦРД – „ЦРД-TV”.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе