Отслабвайте с текила

Макар отдавна да е известно, че алкохолните напитки увеличават количеството на приетите от нас калории, ново изследване установи, че има връзка между текилата и отслабването.

Изследване, проведено от Американското химично общество, изследва влиянието на текилата върху нивото на глюкозата в кръвта. То установи, че захарта в растението, от което се произвежда текила, може да спомогне за понижаване на кръвната захар.

YouTube

Естествената захар, която се среща в растението агаве, се нарича агавини. Не бива да я бъркаме със сиропа от агаве. Тази захар не се усвоява от организма, което означава, че не повишава нивото на захарта в кръвта.

По време на изследванията учените са установили, че мишки, които са били на стандартна диета, а след това пили вода с добавени агавини, в резултат запонали да ядат по-малко и имали по-ниско ниво на захарта в кръвта, сравнено с друга група мишки, които не приемали агавини.

Освен това мишките, които употребявали агавини, произвеждали хормон, наречен GLP-1. Той е известен с това, че ни прави сити по-дълго време.

Освен това провокира производството на инсулин. Това кара учените да мислят, че агавините могат да бъдат от полза за хората с диабет или тези, които се борят с излишни килограми.

Източник: Profit.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе